Veřejnost chce Rozárku jako park s vyhlídkou

V únorové anketě města týkající se svahu Rozárka na Novém Hradci Králové, zvítězila možnost oživit Rozárku jako park s vyhlídkou a možnostmi sportovního vyžití.

Ankety, která byla prvním krokem ke zjištění názoru a potřeb uživatelů tohoto místa, se zúčastnily téměř čtyři tisíce hlasujících. Budoucí uživatelé parku by si zde nejvíce přáli dostatek zeleně, vyhlídku, procházkovou trasu k lesoparku a vybavení pro sport s využitím svahu, objevila se i přání o návrat sjezdovky, zřízení občerstvení, umístění nápisu Hradec Králové a další. Naopak na Rozárku podle většiny veřejnosti nepatří auta parkující na hraně svahu, jak je to dnes. Anketa splnila účel a ukázala směr, jakým by mohlo být toto místo řešeno ke spokojenosti občanů.

„Město odeslalo žádost o nadační podporu z grantové výzvy Parky pořádané nadací Proměny. V průběhu dubna až října bude následovat tříkolové hodnocení podaných projektových záměrů a pouze jeden komise nadace vybere k realizaci. Pokud zvítězí náš záměr, bude město ochotno pokračovat v další přípravě tohoto projektu. Bez dotace je realizace dalších kroků málo pravděpodobná. Nicméně velký zájem veřejnosti o tuto lokalitu ukázal, že je potřeba s tímto územím do budoucna počítat a zvelebit ho ke spokojenosti občanů,“ uvedl Jozef Čižmár z magistrátního odboru