Nová mateřská škola K Meteoru ve Svobodných Dvorech už slouží dětem

Až padesátku dětí pojme nová mateřská škola ve Svobodných Dvorech, kterou postavilo a vybavilo město za necelých deset miliónů korun. Mateřská škola by měla ve Svobodných Dvorech pokrýt potřebu chybějících „školkových“ míst.

Nově dokončená budova mateřské školy začíná sloužit obyvatelům Svobodných Dvorů a všem, kteří splní podmínky mateřské školy pro přijetí svých dětí. Prioritním cílem projektu bylo pokrýt potřebu obyvatel Svobodných Dvorů a zajistit jim tak dostupnou občanskou vybavenost přímo v této městské čtvrti. Součástí nové školky je dětské hřiště a zahrada, které jsou od obytné zástavby odděleny plotem. Nechybí ani krátkodobé parkovací stání pro rodiče, kteří mají možnost pohodlně a bezpečně své děti do mateřské školy dopravit.

„Pozitivně hodnotím výběr lokality, která je velice klidná a pro naše děti tudíž bezpečná. Slunečné podzimní dny umožňují naplno využívat netradiční herní prvky nainstalované na školní zahradě. Při dodatečném zápisu v srpnu jsme přijali 40 dětí. Kapacita MŠ ještě není zcela naplněna, a my tak můžeme nabídnout několik volných míst,“ dodává Markéta Červená, zástupkyně ředitele MŠ.

Výstavbou MŠ ve Svobodných Dvorech zároveň došlo k naplnění dlouholeté snahy města o zajištění předškolního vzdělávání všem dětem v Hradci Králové. „Naším cílem bylo dosáhnout takové kapacity mateřských škol, která bude odpovídat současnému demografickému vývoji,“ upřesňuje náměstek primátora pro rozvoj města Jindřich Vedlich.

„Město vybudovalo v uplynulých letech hned několik mateřských škol a MŠ ve Svobodných Dvorech je v pořadí již pátou. Dětem už například slouží z nových školek ta v Podzámčí, Kuklenách, v Holubově ulici v Malšovicích a v Mandysově ulici,“ přibližuje investice v této oblasti Jindřich Vedlich.