Město se pustí do rekonstrukce svinarských ulic

Zhruba deset let volají svinarští občané po rekonstrukci ulic Pod Haltýřem a Citrusová, které jsou v současné době nezpevněné a povrch tvoří recyklát. Město hodlá tyto dvě ulice rekonstruovat a proměnit je v plnohodnotné komunikace. Zahájení přípravných prací, na jejichž konci bude stavba, dnes posvětili radní. O záměru ještě rozhodnou zastupitelé koncem dubna.

Ulice Pod Haltýřem měří necelý kilometr a původně to byla cesta, která sloužila lesníkům. S posílením rekreační funkce lesů ji začali využívat i cyklisté a turisté. Hlavním důvodem, který město k záměru rekonstrukce vede, je však to, že obě ulice v nevyhovujícím stavu musejí sloužit lidem, kteří tu bydlí. „Silnice je v žalostném stavu, a protože jde o součást občanské vybavenosti, je nutné ji opravit. Nyní nastal čas na její rekonstrukci, se kterou počítá rozpočet města,“ vysvětluje Jindřich Vedlich, náměstek primátora pro rozvoj města.

Záměr stavby počítá s rekonstrukcí ulic v celé její šíři a délce. Stávající recyklátový nezpevněný povrch stavbaři vymění za zpevněný a bezprašný. Projekt počítá i s napojením stávajících nemovitostí na nově zbudované komunikace pomocí vydlážděných sjezdů, napojeny budou rovněž vstupy k jednotlivým pozemkům.

„Záměr rekonstrukce těchto dvou ulic vítáme, protože současný stav připomíná svým nerovným povrchem spíše tankodrom. Po obměně voláme už zhruba deset let,“ hodnotí kladně posun v této záležitosti Alena Hamplová, předsedkyně svinarské komise místní samosprávy. Dodává, že požadavek na rekonstrukci figuroval už dlouho na předních místech priorit komise.

Se záměrem rekonstrukce souhlasila dnes rada města. O bodu bude jednat ještě zastupitelstvo koncem dubna. Pokud vše dobře půjde, město v nejbližším možném termínu vypíše výběrové řízení, na jehož základě se zhotovitel pustí do stavebních prací, které by mohly trvat asi půl roku. Předpokládaná cena díla je zhruba osm milionů korun bez DPH.