Škola ve Svobodných Dvorech má nové prostory nejen pro výuku

Dvě nové odborné třídy, jeden kabinet a sociální zařízení nahradí od 15. ledna nevyužívané půdní prostory v Základní a mateřské škole ve Svobodných Dvorech. Město do rekonstrukce investovalo více než čtyři miliony korun a historická půda se v rekordně krátkém čase proměnila v nové a důstojné zázemí pro zhruba padesátku dětí a několik pedagogů.

Během čtyř měsíců, tedy od srpna až téměř do konce listopadu, se stará a nevyužívaná půda proměnila v nové zázemí, které od této chvíle slouží dětem prvního stupně základní školy. „Můžeme nově využít dvě třídy a jeden kabinet pro pedagogy. Navíc i sociální zázemí pro chlapce i dívky a hygienickou kabinu pro učitele,“ popisuje nová místa ve škole ředitelka Hana Hájková.

Město se snažilo maximálně vyjít vstříc požadavkům školy, a to i ve věci rozšíření její kapacity. Stavbaři si museli poradit s tím, aby jejich práce nenarušila od září výuku. Dle slov ředitelky si poradili i se šibeničním termínem na výbornou. „Přestože byl termín šibeniční a navíc bylo nutné stavební práce ještě sladit s probíhající výukou, nevyskytnul se po dobu prací žádný vážnější problém. Stavbaři pracovali o víkendech a nás těší, že můžeme dětem i pedagogům už nabídnout nové a vybavené prostory, v nichž se budou určitě cítit dobře,“ dodává.

Na dělníky tu čekalo nejedno překvapení. „Museli jsme s firmou řešit i hnilobou napadené stropy, které musely projít kompletní sanací. I to se povedlo dořešit a na děti prvního stupně základní školy čekají příjemné prostory,“ doplnil Jindřich Vedlich, náměstek primátora.