Hradec mohl mít oplocený psí park. Někteří radní ho nechtějí

Hradecký deník | 23.9.2015 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: JAN PRUŠKA | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Jít se svým čtyřnohým miláčkem na louku, do lesa nebo jen kolem domu? Takovou otázku si pokládají tisíce majitelů psů. U menších plemen, která nepotřebují tolik pohybu, je volba snazší. Někteří ale se potřebují proběhnout více, což může být v centru města problém. Vyhláška totiž na některých místech zakazuje venčení psů bez vodítka, někde musí mít dokonce i náhubek. Ne všechna zvířata jsou totiž poslušná na slovo a je tu tak riziko, že někoho i nechtěně zraní či zašpiní.

Řešením by mohl být speciální park určený pouze pro psy a jejich majitele. Ten by mohl vzniknout mezi Pivovarskou flošnou a Brněnskou ulicí. „Oplocený výběh by byl přístupný celoročně a na noc by se zamykal. Navrženy zde jsou překážky pro psy vycházející z agility, ale pevně zakotveny v zemi,“ vysvětlil Jindřich Vedlich, náměstek primátora, který s nápadem přišel.

Majitelé psů by park s radostí v krajské metropoli uvítali. „Mám labradora, který by nikomu neublížil, ale občas je neposlušný, tak se bojím, aby neskočil třeba pod auto. Oplocené místo by bylo senzační a ještě by si tu našel kamarády,“ jásala z myšlenky Petra Svobodová.

V parku by nechyběly lavičky, odpadkové koše, stojan na kola, ale také pítko, informační tabule a několik nových stromů.

„V další etapě může být doplněn o jednoduchý přístřešek či další herní prvky,“ dodal Vedlich. Městskou kasu by přišel i s projektem na zhruba pět set tisíc korun. Návrhu ale radní města vystavili stopku. „Radní města upřednostnili realizaci jiných projektů v uvedené hodnotě, proto se nenašel v městské radě potřebný dostatek hlasů,“ uvedla Magdaléna Vlčková, tisková mluvčí hradeckého magistrátu.